d

Noi suntem EBEN 

Conteactează-ne

Cumperi domeniu .ro de la ROTLD? Afla care sunt pasii de urmat

Inregistrare domenii .ro. Afla ce pasi trebuie sa urmezi cand cumperi un domeniu .ro. Primul lucru atunci cand oamenii intra in contact cu afacerea ta, pe care ai decis sa o extinzi si in mediul online, este site-ul pe care il ai. Se spune ca oamenii tind sa catalogheze si sa judece orice lucru in primele trei secunde. Iar acelasi lucru este valabil si pentru cartea de vizita a afacerii tale, si anume site-ul web. E important de stiut ca ideea de a-ti desfasura activitatea afacerii in online, adica sa ai un site, ar trebui inclusa in planul de lansare al afacerii tale. Daca nu ai facut asta din prima, niciodata nu e prea tarziu. Iti vom spune in acest articol despre cum sa iti cumperi un domeniu pentru afacerea ta. Noutati din domeniu, dar si sfaturi ce-ti vor fi utile.

Crearea unui site incepe cu rezervarea unui domeniu pe internet. Domeniul este cel care da numele site-ului tau.

Singura organizatie care vinde domenii. ro si derivate ale acestuia in Romania este ICI Bucuresti, administratorii Romanian Top-Level Domain. Celelalte firme doar revand domenii. Recomandam inregistrare domenii direct la ROTLD, prin simpla completare a unui formular de rezervare (click aici) asemanator celor de obtinere a unei adrese de e-mail.

ROTLD (Romanian Top Level Domain) este o autoritate a statului roman care se ocupa cu domeniile romanesti din internet (.ro), adica are responsabilitatea de inregistrare domenii .ro noi, dar si de a gestiona domeniile existente. Fiecare site care exista pe internet are un nume de domeniu inregistrat la un astfel de registrar independent, alcatuind la nivel global un sistem de nume de domeniu (DNS – Domain Name Sistem) care face ca site-urile sa poata fi accesibile din orice loc de pe glob prin reteaua de internet.

Inregistrare domenii poti obtine si la firme autorizate de catre ROTLD, asta chiar si la un pret mai avantajos, dar exista dezavantajul ca inregistrarea nu se face imediat. Capcana este ca unii intermediari inregistreaza domeniul pentru tine, cu banii tai dar pe numele lui, astfel incat daca intervine vreun conflict intre voi, el ramane cu domeniul. De aceea e important sa verificati pe numele cui s-a facut inregistrarea. Sau sa o faceți singuri pe rotld.ro.

Procesul de inregistrare domenii .ro este simplu si rapid, iar plata se poate face inclusiv online sau prin transfer bancar. Mai jos am sa exemplific cum se inregistreaza un domeniu .ro, dar inainte de asta voi vorbi mai pe larg despre ce presupune achizitionarea unui domeniu .ro si costul acestuia.

Inainte de a vorbi despre inregistrare domenii .ro de pe ROTLD.ro, vreau sa lamurim pretul unui domeniu .ro:

  • Tariful practicat de registrul de domenii .ro va fi de 6 EUR/an, fara TVA (tariful care va fi oferit registrarilor acreditati ROTLD). Valoarea tarifului a fost stabilita la nivelul pietei europene din domeniu, ajustata la veniturile si la puterea de cumparare a romanilor.
  • Tariful practicat de catre registrarul ICI Bucuresti (vanzare directa pe site-ul www.rotld.ro) va fi de 12 EUR/an + TVA.

Taxele au fost aprobate in decursul anului 2017 de catre Consiliul de Administratie al ICI Bucuresti, urmand sa se efectueze “tranzitia catre sistemul de inregistrare si mentenanta anuala pentru domeniile .ro. incepand cu data de 1 martie 2018”, cu mentiunea ca “domeniile .ro se vor inregistra si reinnoi pe o perioada limitata de timp, intre minim 1 an si maxim 10 ani”.

De asemenea, Serviciul de mentenanta anuala se va putea achita incepand cu data de 1 martie 2018 prin partenerul RoTLD care administreaza domeniul, potrivit Registrului Roman de domenii .ro – RoTLD.

CUM CUMPAR UN DOMENIU .ro?

Accesati website-ul oficial ROTLD (www.rotld.ro) si urmati pasi ilustrati in imagine.

Dupa ce ati accesat „Intregistrare domeniu .ro”, introduceti numele de domeniu, selectati ca domeniu de top sa fie .ro (sau altul din lista disponibila), apoi click butonul „Continua”.

Va fi afisata o pagina de informare cu privire la regulile de inregistrare si responsabilitatile ambelor parti, fiind necesara si specificarea tipului de client.

1 – Confirmati ca sunteti de acord cu politica de inregistrare ROTLD.

2 – Alegeti, in functie de caz, tipul de client si specificati daca factura va fi emisa pe persoana fizica sau juridica.

In functie de tipul detinatorului domeniului, va trebui completat un formular online. Introduceti datele reale de pe cartea de indentitate, furnizati o parola puternica si specificati daca doriti sa platiti on-line cu cardul.

In imagine este afisat formularul in cazul in care detinatorul este persoana fizica si factura va fi emisa pe persoana fizica.

Accesul la domeniu iti va fi acordat odata cu confirmarea platii. Daca ati efectuat plata si ati primit confirmarea, felicitari! Sunteti detinatorul legal la domeniului respectiv si puteti incepe administrarea acestuia.

Mai vin si cu mentiune ca un domeniu odata cumparat va permite sa va faceți mai multe site-uri pe el, pe subdomenii diferite.

Concluzia despre achizitionarea unui domeniu web este ca aceasta procedura este destul de simpla si oricine o poate face. Si e extrem de utila daca doresti sa lasi amprenta afacerii tale si in spatial virtual.

Noi, ca agentie de marketing iti stam la dispozitie pentru orice nelamurire, fie legata de procesul de cumparare domeniu .ro fie despre metode si strategii de promovare online pentru afacerea ta sau idei indraznete pentru campanii eficiente.

Daca ti-a placut articolul nostru anunta-te cu un like si un share. Poate asa iti ajuti prietenii sa afle si ei despre subiectul acesta!

Urmareste-ne, venim cu articole noi!