d

Noi suntem EBEN 

Conteactează-ne

Top 20 cele mai accesate site-uri de catre utilizatorii romani in anul 2017

Toata lumea stie despre Google sau Facebook ca sunt cele mai mari afaceri dezvoltate online, dar cine stie care sunt ceilalti participanti in top site-uri? A cunoaste trendul in lumea virtuala este, in general, esential pentru toti cei care ne desfasuram activitatea in mediul online si nu numai. Ce au cautat romanii mai exact pe internet in 2017? Raspunsul vine in acest articol gandit ca un top al celor mai accesate site-uri de catre utilizatorii romani, pentru a vedea ce urmaresc ei sau ce preferinte au.

Cand vine vorba despre ierarhii online, Google este reperul in materie. A fost in 2017 cel mai accesat de publicul roman.

 1. Google.ro – Motorul de cautare este sinonim cu internetul pentru multi, asa ca prezenta sa in acest top site-uri nu este tocmai o surpriza mare.
 2. Youtube –  este cel mai utilizat site de video sharing.
 3. Facebook.comdaca aceasta retea a dominat in anul 2016, fiind o enormitate greu de egalat, iata ca in 2017 a reusit sa obina doar medalia de bronz.
 4. Google.com – unii oameni nu si-au setat Romania ca locatie la browser, si ca urmare este accesata varianta .com in locul celei .ro.
 5. Yahoo – inca mai sunt oameni care au un cont de mail aici pe Yahoo.
 6. Wikipedia.org – accesat de cei care vor sa invete ceva sau de cei care se contrazic cu cineva pe internet si vor sa caute dovezi ca au dreptate.
 7. OLX – romanii nu rezista sa vada ce oferte mai sunt pe piata. In 2016 ocupa locul 6 in top site-uri.
 8. emag.ro – continua sa fie unul din magazinele on-line preferate ale romanilor, chiar daca in 2016 se afla pe pozitia 7.
 9. Filelist.ro – filme, jocuri sau seriale pe care romanii nu prea vor sa cheltuiasca bani.
 10. Adevarul.ro – cotidian central, care in 2016 nu se afla in topul site-urilor pe care romanii petreceau timp.
 11. Imdb.com – cel mai probabil majoritatea accesarilor sunt trimiteri de la Filelist.
 12. Instagram.com – pentru cei care vor sa faca poze cinei, pisicii sau cafelei de la birou.
 13. Reddit.com – o retea sociala pe care se pot publica stiri si comentarii cu privire la orice subiect.
 14. Filmeserialeonline.org – un site care nu se gasea in topul din 2016 este acum accesat din ce in ce de romanii care cauta calitate HD atunci cand vor sa vada un film online (gratis).
 15. Digi24.ro – se pare ca romanii stiu ce sa aleaga atunci cand ii intereseaza stirile, desi in 2016 acest site de stiri nu exista in top.
 16. Twitter.com – platforma de microblogging infiintata in anul 2006 a ajuns sa fie utilizata si de romani, drept e ca mai mult in 2017 fata de 2016, cand nu se gasea in top.
 17. Betano.com – pariurile sportive sunt foarte populare, astfel ca un site de pariuri sportive a ajuns sa fie in topul site-urilor accesate de romani.
 18. Netflix.com – cel mai cautat serial din 2017, in Romania, a fost 13 Reasons Why, lansat anul trecut in luna martie, pe platforma Netflix.
 19. Hotnews.ro – un alt site de stiri.
 20. Whatsapp.com – serviciul WhatsApp este gratuit si ofera servicii de mesagerie si apeluri simple, securizate, de incredere, accesibile pe telefoanele din toata lumea. Pentru cei care nu stiau, exista si varianta de desktop, ceea ce cred ca a adus acest site in topul celor mai accesate site-uri din 2017, de catre utilizatori romani.

 

Acest top l-am realizat cu ajutorul www.similarweb.com