d

Noi suntem EBEN 

Conteactează-ne

n

Domeniu.ro

Cum cumperi un domeniu.ro pentru site-ul tău?

Ai decis să pornești un business, ai găsit denumirea brandului sub care vrei să faci afaceri și a venit momentul să creezi un website pentru afacerea ta.

Următorul pas este verificarea disponibilității domeniului .ro și cumpărarea acestuia.

Unde verifici disponibilitatea și de unde cumperi domeniul .ro?

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București este instituția din România care gestionează și vinde ca primă sursă domeniile de internet cu extensia.ro.

În cazul în care cauți un site de pe care dorești să cumperi un domeniu .ro și alegi un alt furnizor, asta înseamnă că ai intrat pe site-ul unui revânzător/ intermediar de domenii. Cumpărarea unui domeniu de pe alt site decât de la ROTLD nu este un lucru greșit. Însă trebuie să ai grijă ca acest site să nu practice prețuri incorecte (mult mai mari decat prețul practicat de ROTLD).

Cât costă un domeniu .ro?

Pe site-ul oficial al ICI Bucuresti, ROTLD.ro, un domeniu .ro costa 12 euro + TVA pe an ( aprox. 70 de lei). Alte site-uri revânzătoare/care vând domenii pot practica prețuri mai mari. De aceea, te sfătuim să cumperi domeniul și găzduirea site-ului de la aceeași firmă pentru o gestionare mai facilă a informațiilor.

Ce este găzduirea sau hostingul?

Găzduirea domeniului înseamnă practic afișarea acestuia pe internet. 

Site-ul tău poate fi creat local, pe un calculator, însă dacă nu este urcat pe un server găzduit online, site-ul nu este vizibil altor utilizatori de internet.

Cât costă găzduirea?

Costul găzduirii diferă în funcție de furnizor. Cu toate acestea, poți beneficia de serviciul de hosting gratuit prin achiziționarea unui pachet mai mare. 

Iată câteva firme care oferă servicii de hosting de calitate în România:

Dacă ești la început de drum în afacerea ta și ai nevoie de ajutor pentru achiziționarea unui domeniu .ro și setarea unui cont de găzduire, noi te putem ajuta.

Contactează-ne pentru detalii suplimentare.

Vrei să fii unic?

Vrei site web?